Technológiai fejlesztés eszközbeszerzéssel a TRENDI Car Trans Kft.-nél

Kedvezményezett neve: TRENDI Car Trans Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Technológiai fejlesztés eszközbeszerzéssel a TRENDI Car Trans Kft.-nél

Szerződött támogatás összege: 9.999.150 Ft

Projektazonosító: GINOP_PLUSZ-1.2.2-22-2022-02304

A projekt tartalma:
A TRENDI Car Trans Kft. az ország teljes területén létrejövő gumihulladék begyűjtésével, hasznosításával foglalkozik telephelyein. Emellett közúti áruszállítást is végzünk különböző megbízások alapján. Az elmúlt években megháromszoroztuk a begyűjtött hulladék mennyiségét, így ennek eredményeképp a Kft. nagy fejlődésnek indult, jelenleg 8000 tonna hulladékot gyűjt be. Vállalkozásunk ezt a számot a jövőben szeretné még növelni, további kezelési munkák elvégzését megvalósítani. Az elvégzendő feladatok bővülését látva vállalkozásunk meglévő eszközállományát kívántuk az új, innovatív technológiai fejlesztéssel elősegíteni. Egy új rakodógép beszerzésével hatékonyabbá tettük munkamenetünket, mivel sokkal rövid időtartam alatt vagyunk így képesek a rakodási/pakolási feladatokat elvégezni. Ez lehetőséget ad a kapacitásunk bővítésére, tevékenységünk diverzifikálására.

Jelen projektünk keretében fejlesztendő tevékenységünk a fő tevékenységünk volt: 3811'08 Nem veszélyes hulladék gyűjtése. A projekt keretében a TRENDI Car Trans Kft. fejlesztése érdekében az alábbiakat valósítottuk meg: 

Új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása érdekében: 1 db új TAIAN TL2500 rakodógép beszerzése. A fejlesztéssel a munkavállalóink munkavégzését is könnyítettük, megrendelőink még nagyobb elégedettsége érdekében. A munkavégzésünk során felmerülő feladatok növekedése érdekében szükséges cégünknek megfelelő gépparkkal rendelkeznie. A hatékonyabb feladatellátás érdekében az új, innovatív gép beszerzése elengedhetetlen volt, mivel munkavégzésünk időtartamát ezzel akár felére csökkenthettük, így több feladat ellátását is szakszerűen megvalósítjuk. Ezáltal vállalkozásunk kapacitásbővítést hajtott végre és megnövekedett kereslet kapcsán versenyképességünk is tovább nőtt. Az eszköz segítségével több megbízás teljesítését is képesek vagyunk ellátni rövidebb határidővel.

A projekt szakmai megvalósításának közvetett költségei: Az elszámolható költségek pontosan 7%-át a projektmenedzsmenti feladatokra fordítottuk, a fejlesztésünk gördülékeny és hatékony megvalósítása érdekében.

Jelen pályázattal megvalósuló fejlesztésünknek célja: árbevételünk és versenyképességünk növelése. Az új technológiák alkalmazása, és az innovatív eszköz, gép által a munkakörülmények javulnak, szakszerűbb, precízebb munkavégzést tesz lehetővé. A projekt eredményeként nő a vállalkozásunk eredményessége, diverzifikáltabbá válik cégünk, ez hozzájárul versenyképességünk növeléséhez, a piaci igényekhez való alkalmazkodással.

A projekt megvalósításával, az új gép teljesítménye gyorsabb rakodást, rövidebb időtartamot eredményez, ezáltal további feladatok elvégzését valósíthatjuk meg. A vállalkozás versenyképessége nő, további kapacitásbővítést hajthatunk végre.

A projekt befejezési dátuma: 2022.07.15.